Hírek

Kedvezményezett neve: Verarbeiten Pausits Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: KOMPLEX TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A VERARBEITEN PAUSITS KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁGNÁL

A szerződött támogatás összege: 228 696 019,-Ft

A támogatás mértéke : 40%

A projekt tartalmának bemutatása:

„A Verarbeiten Pausits Kft. immáron 10 éve gyárt rakodógép alvázakat, 2006 óta új hozzáadott értékkel is tudta bővíteni a tevékenységét a cég, így még több megrendelőt tudott szerezni.

A vevői igények folyamatos növekedése miatt a rakodógépek gyártási színvonala már az autóiparhoz hasonlít. A megrendelők előnyben részesítik azokat a beszállítókat, akik minél magasabb hozzáadott értékkel tudják eladni a termékeiket, általában a végső állapotot növelik meg, ilyen például az alapozó festést követő színre festés. A végső felhasználóhoz kiérkezett termék első benyomását a festés okozza, ezért is kiemelkedő jelentőséggel bír ennek a technológiának a megoldása. Fejlesztésünkben egyik cél, erre lenne megoldás. Több kabinra választott festősor, melyben külön lehet kezelni a mosást, előkészítést, alapozást, színre festést és a legfontosabb a kellő hőmérsékleten történő szárítást. A festősor továbbá tartalmaz egy alsó és egy felső pályás konvejor sort, amely nagyban megkönnyíti és gyorsítja az anyagmozgatást, ezzel időt és energiát spórolva meg.

A második része a fejlesztésnek, a hegesztő robotok.

Robotok alkalmazásával, kéthuzalos hegesztésnél, a hegesztési főidő a felére csökkenthető le. A szériában gyártott vázak 40 órás hegesztési idejénél nagy mértékben segíteni a munkánkat. A külföldi versenytársak megnövekedett technológiai fejlődése, valamint a szakmunkás emberek kiemelkedő hiánya okvetlenül rákényszerít a fejlődésre.”

A projekt befejezése: 2015.10.30.

A projekt azonosító száma: GOP 2.1.1.-12/B-2013-0368