HU DE EN

Pályázatok

Projekt címe: Verarbeiten Pausits Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 28.839.805 FT
Támogatás mértéke: 50 %
Tényleges befejezés dátuma: 2019. július 22.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02781

A projekt tartalmának bemutatása:

Fejlesztési projektünk kettős célt is szolgált. Elsődlegesen korszerűsíteni, bővíteni szerettük volna a jelenlegi hegesztőgép parkunkat. A projekt keretében beszerzésre került 19 db MAHE HyperMIG hegesztőgép, mely révén az egyes hegesztő munkák során nagyobb hatékonyságot és sokkal nagyobb pontosságot tudunk elérni, ezáltal is növelve termelésünk hatékonyságát, a megrendelőink elégedettségét.

Továbbá eszközparkunk fejlesztése során beszerzésre került 2 db SOYER BMK-16i csaphegesztő gép, mellyel cégünk eddig nem rendelkezett. A beszerzett eszközök révén olyan tevékenységek elvégzésére is képesek leszünk, melyeket eddig kizárólag alvállalkozók bevonásával tudtunk megvalósítani, s így a komplex gyártás teljes folyamata saját tevékenységként tud megvalósulni cégünknél. Vállalkozásunk számára ezen, külső gyártóktól való függőség nagy piaci hátrányt jelentett, mivel nem tudtunk hatékonyan reagálni a gyorsan változó piaci igényekre, valamint nagymértékű kockázatot jelentett a vállalási határidők maradéktalan betartásában.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztés révén nagymértékben növekszik a vállalkozás pénzügyi eredményessége, ami a meglévő munkaerő állomány hosszú távú megtartását eredményezheti, valamint hozzájárulhat a dolgozói létszám növekedéséhez is. A projekt célja, hogy a vállalkozás versenyképessége érdekében saját gyártórészleg fejlesztése, mely eredményeként komplex, nagy pontosságú és magas minőségű termékek előállítása valósulhat meg.

 

Projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése a VERARBEITEN PAUSITS Kft-nél

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 12 623 364 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Tényleges befejezés dátuma: 2018. október 31.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2017-00624

palyazat2

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztési projekt során a munkakörök átszervezéséhez, a rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadás eredményeképpen szervezeti szabályzatok, HR dokumentumok kialakítása és módosítása történt meg. A projekt keretében a javasolt szervezeti, munkaköri és HR fejlesztéshez szükséges IT fejlesztésekhez kapcsolódó tanácsadásra, vezetői és munkavállalói képzésre és műhelymunkákra: céges nyitóértekezletre, mentor program kialakítására és munkahelyi mentor foglalkoztatására, szervezeti struktúra vizsgálatára és fejlesztésére, munka és magánélet összeegyeztetését bemutató műhelymunkára, valamint szemléletformáló vezetői és munkavállalói modulra került sor. A változásértékelő értekezlet során pedig az érintett munkavállalókkal és vezetőkkel közös műhelymunkákon keresztül tartották a kiértékelést.

A projekt keretében 2 új munkavállaló került foglalkoztatásra rugalmas munkavégzési formában. A rugalmas munkavégzési formák bevezetésével érintett 8 munkavállaló közül 6 fő tevékenységének nagy része számítógép használatával történik, ezért a távelérés biztosításának alapvető feltételeit jelentő, eddig kellő számban rendelkezésre nem álló IT-eszközöket szerzett be a cég. Az új üzleti modellben a megnövekedett felhasználói igények és a táveléréssel jelentkező kommunikációs kihívások kielégítésére az otthoni munkavégzés biztosításához asztali számítógépek, laptopok, okostelefonok, monitorok és kapcsolódó eszközök váltak szükségessé. A vállalkozás a telephelyen dolgozó munkavállalókkal történő videó konferenciák tartásához tv-készüléket, az otthoni munkavégzés informatikai támogatásához – műszaki tervek kezelhetősége érdekében – nagy teljesítményű multifunkcionális szkenner-nyomtatót szerzett be. A projekt keretében a következő eszközök beszerzése történt: 2 db notebook, 1 db notebook dokkoló, 1 db headset, 6 db monitor, 1 db tv, 2 db asztali számítógép, 4 db operációs rendszer, 5 db okostelefon, 1 db multifunkciós nyomtató, 6 db optikai egér, valamint 2 db külső merevlemez.

Vissza az előző oldalra