HU DE EN

Pályázatok

Projekt címe: Verarbeiten Pausits Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 28.839.805 FT
Támogatás mértéke: 50 %
Tényleges befejezés dátuma: 2019. július 22.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02781

A projekt tartalmának bemutatása:

Fejlesztési projektünk kettős célt is szolgált. Elsődlegesen korszerűsíteni, bővíteni szerettük volna a jelenlegi hegesztőgép parkunkat. A projekt keretében beszerzésre került 19 db MAHE HyperMIG hegesztőgép, mely révén az egyes hegesztő munkák során nagyobb hatékonyságot és sokkal nagyobb pontosságot tudunk elérni, ezáltal is növelve termelésünk hatékonyságát, a megrendelőink elégedettségét.

Továbbá eszközparkunk fejlesztése során beszerzésre került 2 db SOYER BMK-16i csaphegesztő gép, mellyel cégünk eddig nem rendelkezett. A beszerzett eszközök révén olyan tevékenységek elvégzésére is képesek leszünk, melyeket eddig kizárólag alvállalkozók bevonásával tudtunk megvalósítani, s így a komplex gyártás teljes folyamata saját tevékenységként tud megvalósulni cégünknél. Vállalkozásunk számára ezen, külső gyártóktól való függőség nagy piaci hátrányt jelentett, mivel nem tudtunk hatékonyan reagálni a gyorsan változó piaci igényekre, valamint nagymértékű kockázatot jelentett a vállalási határidők maradéktalan betartásában.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztés révén nagymértékben növekszik a vállalkozás pénzügyi eredményessége, ami a meglévő munkaerő állomány hosszú távú megtartását eredményezheti, valamint hozzájárulhat a dolgozói létszám növekedéséhez is. A projekt célja, hogy a vállalkozás versenyképessége érdekében saját gyártórészleg fejlesztése, mely eredményeként komplex, nagy pontosságú és magas minőségű termékek előállítása valósulhat meg.

 

Projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése a VERARBEITEN PAUSITS Kft-nél

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 12 623 364 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Tényleges befejezés dátuma: 2018. október 31.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2017-00624

palyazat2

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztési projekt során a munkakörök átszervezéséhez, a rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadás eredményeképpen szervezeti szabályzatok, HR dokumentumok kialakítása és módosítása történt meg. A projekt keretében a javasolt szervezeti, munkaköri és HR fejlesztéshez szükséges IT fejlesztésekhez kapcsolódó tanácsadásra, vezetői és munkavállalói képzésre és műhelymunkákra: céges nyitóértekezletre, mentor program kialakítására és munkahelyi mentor foglalkoztatására, szervezeti struktúra vizsgálatára és fejlesztésére, munka és magánélet összeegyeztetését bemutató műhelymunkára, valamint szemléletformáló vezetői és munkavállalói modulra került sor. A változásértékelő értekezlet során pedig az érintett munkavállalókkal és vezetőkkel közös műhelymunkákon keresztül tartották a kiértékelést.

A projekt keretében 2 új munkavállaló került foglalkoztatásra rugalmas munkavégzési formában. A rugalmas munkavégzési formák bevezetésével érintett 8 munkavállaló közül 6 fő tevékenységének nagy része számítógép használatával történik, ezért a távelérés biztosításának alapvető feltételeit jelentő, eddig kellő számban rendelkezésre nem álló IT-eszközöket szerzett be a cég. Az új üzleti modellben a megnövekedett felhasználói igények és a táveléréssel jelentkező kommunikációs kihívások kielégítésére az otthoni munkavégzés biztosításához asztali számítógépek, laptopok, okostelefonok, monitorok és kapcsolódó eszközök váltak szükségessé. A vállalkozás a telephelyen dolgozó munkavállalókkal történő videó konferenciák tartásához tv-készüléket, az otthoni munkavégzés informatikai támogatásához – műszaki tervek kezelhetősége érdekében – nagy teljesítményű multifunkcionális szkenner-nyomtatót szerzett be. A projekt keretében a következő eszközök beszerzése történt: 2 db notebook, 1 db notebook dokkoló, 1 db headset, 6 db monitor, 1 db tv, 2 db asztali számítógép, 4 db operációs rendszer, 5 db okostelefon, 1 db multifunkciós nyomtató, 6 db optikai egér, valamint 2 db külső merevlemez.

 

Projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósítása a Verarbeiten Pausits Kft.-nél

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 9.562.200 FT
Tényleges befejezés dátuma: 2021. január 14.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00671

munkahelyi képzés

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk a siker egyik kulcsának tekinti, hogy valamennyi dolgozója a lehető legmagasabb képzettséggel rendelkezzenek, mert csakis így tudják a legmagasabb minőségű munkavégzésre. Ennek érdekében a felmerülő feladatokhoz igazodva folyamatosan képezzük dolgozóinkat. Ezzel párhuzamosan folyamatosan szem előtt tartjuk, hogy dolgozóink megfelelő szociális készséggel rendelkezzenek annak érdekében, hogy csapatban, kollégákkal együtt dolgozva hatékonyan tudják ellátni feladatukat. Folyamatosan fejlesztjük telephelyünket, a vállalkozás által használt gyártó és feldolgozó technológiát és gépeket, berendezéseket. Ezért is volt fontos, hogy a dolgozóink emelőgépkezelői és targoncavezetői végzettséggel rendelkezzenek, mert a mindennapi munka szerves része az egyes emelő berendezések használata. A folyamatos fejlesztések terén cégünk hosszú távú célként tűzte ki, hogy a cég fejlesztendő tevékenysége terén alkalmazni fogja az IPAR 4.0 megoldásokat. Ezért is volt célunk, hogy a bevezetés első lépéseként a jelen projekt keretében megvalósuló tréningek részét képezze a dolgozók IPAR 4.0 alkalmazásával kapcsolatos attitűdök felmérése, az ezzel kapcsolatos ellenszenvek lebontása. A fejlesztési projekt keretében cégünk munkatársai  OKJ 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője képzésen vehettek részt. Dolgozóink napi munkájához elengedhetetlen, hogy rendelkezzenek emelőgépek és targonca kezelésére feljogosító szakirányú végzettséggel. A projekt keretében a vállalkozás mintegy 64 fő alkalmazottja részesült elméleti képzéseken.

Vissza az előző oldalra