HU DE EN

Pályázatok

Projekt címe: Forgóeszközök beszerzése

Kedvezményezett neve: Verarbeiten Pausits Kft.
Pályázat megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram
Szerződésszám: H-EKTG2/107314/2023/343801/001
Hitelösszeg: 149 990 000 Ft


A projekt tartalmának bemutatása:

A GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram keretében a „B” hitelcél nyújtotta lehetőséget kihasználva forgóeszköz finanszírozása történt a Verarbeiten Pausits Kft. részére a megnövekedett megrendelés állomány határidőre történő teljesítésének támogatására.

Projekt címe: Technológiai fejlesztés a Verarbeiten Pausits Kft-nél

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 339.850.000 FT
Támogatás mértéke: 35 %
Tényleges befejezés dátuma: 2022. október 31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-19-2020-00031

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a gyártási tevékenység további bővítése, egyre komplexebb termékek és szolgáltatások nyújtása. Ehhez kapcsolódóan célunk volt a gyártás minél több elemének házon belülre szervezése és a beszállítói függőség csökkentése. A projekt keretein belül beszerzendő eszközök beüzemelésével lehetőségünk nyílt gyártói tevékenységünkhöz kapcsolódóan alkatrészek előállítására. A Verarbeiten Pausits Kft. a Magyar Multi Program által elnyert támogatást továbbra is munkahelyteremtő célra szeretné fordítani a megváltozott piaci körülményekhez igazodva. Piackutatásnak köszönhetően új partnereket találtunk Svédországban és Belgiumban. Ahhoz, hogy ezt realizálni tudjuk, kapacitásbővítés vált szükségessé, amelyet a Magyar Multi Program keretében szeretnénk megvalósítani a következőképpen: Első körben szükséges volt egy új csarnok építése, hogy az újonnan érkező megrendeléseknek helyet tudjunk biztosítani az előállítás során. A csarnokot daruberendezésekkel kell ellátni a hatékony anyagmozgatáshoz. Új szalagos fűrészgépre is szükségünk volt, mivel a meglévő berendezés a csak kisebb méretű alkatrészeket tudta darabolni. A kapacitásbővülés miatt szükségessé vált hegesztőberendezések vásárlása, hogy az új vevők megrendeléseit le tudjuk gyártani, továbbá a munkafolyamatok optimalizálásához és a termék magasabb minőségű előállításához szükségünk volt éllevágó berendezésre. A munkadarabjaink egyik legfontosabb gyártási eleme a megmunkálás.

Projekt címe: „Napelemes rendszer telepítése a Verarbeiten Pausits Kft.-nél”

Kedvezményezett neve: "VERARBEITEN PAUSITS" Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Szerződött támogatás összege: 94.927.544 forint
Támogatás mértéke: 55 %
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02642
A projekt fizikai befejezésének ideje: 2022.06.30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A "VERARBEITEN PAUSITS" Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen pályázott napelemes rendszer telepítésére a 9228 Halászi, Püski utca 1.  című, 0126/4 helyrajzi számú telephelyén. A „Napelemes rendszer telepítése a Verarbeiten Pausits Kft.-nél” című, GINOP-4.1.4-19-2020-02642 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázati kiírás keretében valósult meg. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 94.927.544 forint értékű vissza nem térítendő, 55 % intenzitású támogatásban részesült. A megvalósítás során 600 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósult meg.

 

Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Verarbeiten Pausits Kft-nél

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 439.414.725 FT
Támogatás mértéke: 45 %
Tényleges befejezés dátuma: 2022. február 17.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00972

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés termelési kapacitásaink bővítésére irányul. A projekt keretein belül új csarnok építésére került sor, amellyel 1800 nm termelőterületet hoztunk létre, amelyet ABUS híddarukkal szereltünk fel a hatékony és biztonságos anyagmozgatás érdekében. Beszerzésre került 2 Cloos Qirox hegesztőrobot, amelynek köszönhetően hegesztési kapacitásunkat nagymértékben növelni tudjuk, valamint technológiai és minőségbeli fejlődést eredményez gyártásunkban. 5-ről 15 tonnára növekedett a hegeszthető munkadarabok tömege. A robothegesztés által a termékeink hegesztési ideje jelentősen csökkent. A beruházás szerves része a Fermat WRF Mill CNC vízszintes megmunkálóközpont, amely nagyon pontos és modern konstrukciójának köszönhetően hatékony megmunkálásra alkalmas. A nagy munkaterület lehetővé teszi több típusú alkatrész egyidejű felszerelését a gépre és ezáltal a különböző alkatrészek átszerelés nélkül, egymást követően automatikusan bemérhetőek és megmunkálhatóak. A gép digitális alkatrészbemérő programjaival, szerszámtárjával és a készülékekkel professzionális munkavégzés érhető el.
Beszerzésre került DenvAir kompresszorok és légtartályok segítségével megfelelő légtömegű és nyomású levegőt tudunk biztosítani festékkabinjainkban a festékszóráshoz, illetve külön hálózatot építettünk ki a szemcseszórás működéséhez.

2 db HC 2,5 tonnás homlokvillás targoncák vásárlásával alapanyagaink mozgatását tettük hatékonyabbá.

A TR-Soft vállalatirányítási rendszerének bevezetését követően egy átfogó képet kapott a vállalat a működéséről. Az innovatív programstruktúra és a modern adatrögzítő eszközök párosával mérhetővé vált a dolgozók, a részlegek és ezáltal a vezetők teljesítménye, valamint a döntéshozatali metodikák eredményessége. A kimutatott adatokra támaszkodva további növekedési potenciák váltak elérhetővé.

A megvalósított beruházásoknak köszönhetően a Verarbeiten Pausits Kft. tovább erősíti export piaci pozícióját.

 

Projekt címe: Verarbeiten Pausits Kft. ELITE program 2019. november

Szerződött támogatás összege: 6.500.000 forint
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt azonosító száma: GINOP-BÉT-1-2019-26
A projekt fizikai befejezésének ideje: 2021.11.30

Projekt tartalmának bemutatása:

A "VERARBEITEN PAUSITS" Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen pályázott ELITE S.p.A nemzetközi képző cég által szervezett, nemzetközi képzési program képzési díjának támogatására.

A „Verarbeiten Pausits Kft. ELITE program 2019. november” című, GINOP-BÉT-1-2019-26 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a „KKV szektor hatékonyságának növelése elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén” című pályázati kiírás keretében valósult meg. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 6.500.000 forint értékű vissza nem térítendő, 100 % intenzitású támogatásban részesült.

A megvalósítás során a BÉT-ELITE partnerség keretén belül a nemzetközi képző cég által szervezett kétéves programban, nemzetközi standardoknak megfelelő, magas színvonalú oktatás elvégzése valósult meg, amelyben átfogó vállalatfinanszírozási és szervezetfejlesztési képzés történt, ezzel támogatva a vállalati pénzügyi kultúra fejlesztését, a vállalatvezetők szemléletformálását és a vállalkozás külső finanszírozásához jutását.

 

Projekt címe: Verarbeiten Pausits Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 28.839.805 FT
Támogatás mértéke: 50 %
Tényleges befejezés dátuma: 2019. július 22.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02781

A projekt tartalmának bemutatása:

Fejlesztési projektünk kettős célt is szolgált. Elsődlegesen korszerűsíteni, bővíteni szerettük volna a jelenlegi hegesztőgép parkunkat. A projekt keretében beszerzésre került 19 db MAHE HyperMIG hegesztőgép, mely révén az egyes hegesztő munkák során nagyobb hatékonyságot és sokkal nagyobb pontosságot tudunk elérni, ezáltal is növelve termelésünk hatékonyságát, a megrendelőink elégedettségét.

Továbbá eszközparkunk fejlesztése során beszerzésre került 2 db SOYER BMK-16i csaphegesztő gép, mellyel cégünk eddig nem rendelkezett. A beszerzett eszközök révén olyan tevékenységek elvégzésére is képesek leszünk, melyeket eddig kizárólag alvállalkozók bevonásával tudtunk megvalósítani, s így a komplex gyártás teljes folyamata saját tevékenységként tud megvalósulni cégünknél. Vállalkozásunk számára ezen, külső gyártóktól való függőség nagy piaci hátrányt jelentett, mivel nem tudtunk hatékonyan reagálni a gyorsan változó piaci igényekre, valamint nagymértékű kockázatot jelentett a vállalási határidők maradéktalan betartásában.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztés révén nagymértékben növekszik a vállalkozás pénzügyi eredményessége, ami a meglévő munkaerő állomány hosszú távú megtartását eredményezheti, valamint hozzájárulhat a dolgozói létszám növekedéséhez is. A projekt célja, hogy a vállalkozás versenyképessége érdekében saját gyártórészleg fejlesztése, mely eredményeként komplex, nagy pontosságú és magas minőségű termékek előállítása valósulhat meg.

 

Projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése a VERARBEITEN PAUSITS Kft-nél

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 12 623 364 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Tényleges befejezés dátuma: 2018. október 31.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2017-00624

palyazat2

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztési projekt során a munkakörök átszervezéséhez, a rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadás eredményeképpen szervezeti szabályzatok, HR dokumentumok kialakítása és módosítása történt meg. A projekt keretében a javasolt szervezeti, munkaköri és HR fejlesztéshez szükséges IT fejlesztésekhez kapcsolódó tanácsadásra, vezetői és munkavállalói képzésre és műhelymunkákra: céges nyitóértekezletre, mentor program kialakítására és munkahelyi mentor foglalkoztatására, szervezeti struktúra vizsgálatára és fejlesztésére, munka és magánélet összeegyeztetését bemutató műhelymunkára, valamint szemléletformáló vezetői és munkavállalói modulra került sor. A változásértékelő értekezlet során pedig az érintett munkavállalókkal és vezetőkkel közös műhelymunkákon keresztül tartották a kiértékelést.

A projekt keretében 2 új munkavállaló került foglalkoztatásra rugalmas munkavégzési formában. A rugalmas munkavégzési formák bevezetésével érintett 8 munkavállaló közül 6 fő tevékenységének nagy része számítógép használatával történik, ezért a távelérés biztosításának alapvető feltételeit jelentő, eddig kellő számban rendelkezésre nem álló IT-eszközöket szerzett be a cég. Az új üzleti modellben a megnövekedett felhasználói igények és a táveléréssel jelentkező kommunikációs kihívások kielégítésére az otthoni munkavégzés biztosításához asztali számítógépek, laptopok, okostelefonok, monitorok és kapcsolódó eszközök váltak szükségessé. A vállalkozás a telephelyen dolgozó munkavállalókkal történő videó konferenciák tartásához tv-készüléket, az otthoni munkavégzés informatikai támogatásához – műszaki tervek kezelhetősége érdekében – nagy teljesítményű multifunkcionális szkenner-nyomtatót szerzett be. A projekt keretében a következő eszközök beszerzése történt: 2 db notebook, 1 db notebook dokkoló, 1 db headset, 6 db monitor, 1 db tv, 2 db asztali számítógép, 4 db operációs rendszer, 5 db okostelefon, 1 db multifunkciós nyomtató, 6 db optikai egér, valamint 2 db külső merevlemez.

 

Projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósítása a Verarbeiten Pausits Kft.-nél

Kedvezményezett neve: “VERARBEITEN PAUSITS” Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Támogatás összege: 9.562.200 FT
Tényleges befejezés dátuma: 2021. január 14.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00671

munkahelyi képzés

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk a siker egyik kulcsának tekinti, hogy valamennyi dolgozója a lehető legmagasabb képzettséggel rendelkezzenek, mert csakis így tudják a legmagasabb minőségű munkavégzésre. Ennek érdekében a felmerülő feladatokhoz igazodva folyamatosan képezzük dolgozóinkat. Ezzel párhuzamosan folyamatosan szem előtt tartjuk, hogy dolgozóink megfelelő szociális készséggel rendelkezzenek annak érdekében, hogy csapatban, kollégákkal együtt dolgozva hatékonyan tudják ellátni feladatukat. Folyamatosan fejlesztjük telephelyünket, a vállalkozás által használt gyártó és feldolgozó technológiát és gépeket, berendezéseket. Ezért is volt fontos, hogy a dolgozóink emelőgépkezelői és targoncavezetői végzettséggel rendelkezzenek, mert a mindennapi munka szerves része az egyes emelő berendezések használata. A folyamatos fejlesztések terén cégünk hosszú távú célként tűzte ki, hogy a cég fejlesztendő tevékenysége terén alkalmazni fogja az IPAR 4.0 megoldásokat. Ezért is volt célunk, hogy a bevezetés első lépéseként a jelen projekt keretében megvalósuló tréningek részét képezze a dolgozók IPAR 4.0 alkalmazásával kapcsolatos attitűdök felmérése, az ezzel kapcsolatos ellenszenvek lebontása. A fejlesztési projekt keretében cégünk munkatársai  OKJ 32 582 02 Építő- és anyagmozgató gép kezelője képzésen vehettek részt. Dolgozóink napi munkájához elengedhetetlen, hogy rendelkezzenek emelőgépek és targonca kezelésére feljogosító szakirányú végzettséggel. A projekt keretében a vállalkozás mintegy 64 fő alkalmazottja részesült elméleti képzéseken.

Vissza az előző oldalra